Delta Lloyd

De autoverzekeringen van Delta Lloyd bieden goede service en zeer complete dekking naar wens. Als basisdekking kunt u kiezen uit de WA-verzekering, de WA Beperkt Casco en de WA met Volledig Casco. Deze laatste wordt ook wel all risk verzekering genoemd.

Delta Lloyd WA verzekering

De WA-verzekering heeft de meest eenvoudige dekking. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is een verplichte verzekering. De verzekering vergoedt schade die door uw auto veroorzaakt wordt aan zaken van een ander en aan personen (letselschade). Ook schade aan wegen en huizen wordt vergoed.

Bijverzekeren voor pech onderweg bij Delta Lloyd

Wanneer u na een verkeersongeval niet verder kunt rijden, dan heeft u recht op hulpverlening in Nederland en het buitenland. U kunt zich bijverzekeren voor hulp bij pech onderweg.

De Delta Lloyd WA verzekering

Bij de WA-verzekering bent u niet verzekerd tegen diefstal of wanneer uw auto total loss raakt. Ook reparatie, schade door brand en natuur, ruitschade en inbraakschade zijn niet verzekerd.

Voor een WA-verzekering wordt gekozen, wanneer de dagwaarde van de te verzekeren auto laag is. Omdat u alleen verzekert wat wettelijk verplicht is, betaalt u een lage premie. Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

WA Beperkt Casco, hoe zit dat bij Delta Lloyd

De autoverzekering WA Beperkt Casco vergoedt naast schade aan anderen, veroorzaakt door uw auto, tevens schade aan eigen auto door diefstal, storm, brand of een aanrijding met dieren. Na een ongeval krijgt u hulpverlening en u bent tevens verzekerd voor diefstal of wanneer uw auto total loss raakt.

Wanneer u bij schade naar een geselecteerd schadeherstelbedrijf gaat, geniet u een aantal voordelen. Het breken of barsten van een autoruit valt ook onder de verzekering, evenals joyriding.

WA Beperkt Casco en eigen risico bij Delta Lloyd

Bij WA Beperkt Casco heeft u bij sommige schades een eigen risco. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Voor de WA-verzekering Beperkt Casco wordt vaak gekozen door mensen met een auto tussen de 5 en 10 jaar oud.

De verzekering WA Volledig Casco vergoedt schade veroorzaakt door uw auto aan anderen. Ook bijna alle schade aan uw auto is verzekerd, ook wanneer het uw eigen schuld is.

U bent verzekerd bij diefstal en wanneer uw auto total loss is, maar ook bij schade door brand en natuurgeweld zoals hagel en bliksem, bij ruitschade, inbraak en joyriding.

Een hoger eigen risico bij Delta Lloyd?

Ook bij deze verzekering kunt u kiezen voor een hoger eigen risico, waardoor u een lagere premie betaalt. Nieuwe of jonge tweedehands auto’s hebben veel waarde en reparaties zijn duur. Daarom wordt bij deze auto’s vaak gekozen voor een Volledig Casco of all risk dekking.

Naast de basisdekking zijn er verschillende aanvullende verzekeringen waaruit u kunt kiezen. Bij Accessoiredekking zijn onderdelen die later zijn ingebouwd in de auto meeverzekerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een audiosysteem of een trekhaak. Let goed op bij alle verzekeraars want bij Avero, OHRA, Ditzo en Lancyr kan het anders zijn.

De ongevallendekking bij Delta Lloyd

Met een ongevallendekking voor inzittenden zijn de mensen in uw auto verzekerd bij invaliditeit of overlijden. Het maakt hierbij niet uit wie er schuldig is aan het ongeval. Een schadeverzekering voor inzittenden verzekert de schade aan de mensen en goederen in uw auto, bijvoorbeeld de bagage.

De extra verzekering Pechhulp Nederland biedt hulp bij autopech in uw woonplaats en heel Nederland. Als de auto niet onmiddellijk gerepareerd kan worden, wordt de auto vervoerd naar de garage of een ander adres.

De passagiers worden thuisgebracht

Zelfs de passagiers worden thuisgebracht. Als de auto niet binnen 24 uur te repareren is, kunt u maximaal drie dagen gebruik maken van een vervangauto.

Juridische hulp bij een ongeluk

De Rechtsbijstanddekking Verkeer verzekert de kosten van juridische hulp bij een conflict na een auto-ongeluk. Zonder deze verzekering kan het vergoed krijgen van schade een langdurig proces worden.

Gemaakte schade wordt niet vergoed, wanneer deze met opzet is gemaakt of wanneer u volgens de wet niet mag rijden.

Dit is het geval bij rijden zonder rijbewijs, onder invloed van alcohol of drugs, wanneer u deelneemt aan wedstrijden met uw auto of tijdens betaald vervoer met of verhuur van uw auto.

Delta Lloyd & schadegevallen

In deze gevallen kan de (reeds vergoede) schade moeten worden terugbetaald. Wanneer u voor reparatie naar een ander bedrijf gaat dan een geselecteerd schadebedrijf, kan dit gevolgen hebben voor uw eigen risico

De Delta Lloyd autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar, vanaf het eerste verzekeringsjaar. Bij schade is de alarmservice dag en nacht bereikbaar. Ook bij ruitschade staan herstelbedrijven 24 uur per dag klaar.

De no-claim korting van Delta Lloyd

Zonder schadevrije jaren ontvangt u 60% no-claimkorting en bij langer schadevrij rijden, kan de korting oplopen tot 80%. Wanneer u een jaar geen schade claimt, ontvangt u een premiekorting (tot een bepaald maximum). Claimt u wel schade, dan kan de korting (gedeeltelijk) komen te vervallen of betaalt u een toeslag.

Premie berekenen

Om de premie die u moet betalen te bepalen zijn het kenteken, de postcode en geboortedatum van de bestuurder en het aantal schadevrije jaren nodig. Via de postcode worden de schadecijfers in uw regio bepaald. Omdat in een stad de kans op schade en diefstal hoger is dan op het platteland, betaalt u in de stad meer premie.

Autoschade melden bij Delta Lloyd

Autoschade kunt u telefonisch melden aan Delta Lloyd. Wanneer u direct hulp nodig heeft, kunt u bellen met de Helpdesk. Wanneer u, in binnen- of buitenland, niet verder kunt rijden na een verkeersongeval, heeft u recht op hulpverlening.

Hiervoor kunt u contact opnemen met de Delta Lloyd Helpdesk, die 24 uur per dag bereikbaar is. Het transport van de auto, de passagiers en de bagage wordt dan voor u geregeld.

Vergelijker

Summary
Review Date
Reviewed Item
Delta Lloyd autoverzekering review
Author Rating
51star1star1star1star1star