Autoverzekering van OHRA

Zoek je een autoverzekering die bij je past? Dan is Ohra autoverzekering misschien iets voor jou!

Het beste voor je auto hebben wij, maar dat wil niet zeggen dat het ook het duurste is. Of je nu genoegen neemt met een oude auto of toch liever in een nieuwe auto rijd, bij Ohra kun je zelf je verzekering samenstellen. Je kunt kiezen uit drie basisdekkingen WA, WA-Plus of ALl Risk. En daar kun je dan nog een extra dekking aan toevoegen, voor net dat extra beetje zekerheid!

Collectieve verzekering van OHRA

Doordat je zelf je verzekering samen kunt stellen, bepaal je ook zelf je premie. Een zeer aantrekkelijke premie die de werkgever voor jou nog aantrekkelijker kan maken door een collectieve verzekering af te sluiten. Heeft je werkgever geen collectieve verzekering afgesloten, maar de vereniging waar jij lid van bent wel? Dan kom je alsnog in aanmerking voor een lagere premie.

Basisdekking OHRA

Je auto wil je zo goed mogelijk verzekeren. Zonder dat je teveel betaald aan allerlei premies. Een verzekering die je op maat samenstelt, heb je bij Ohra autoverzekering.

Voor een All Risk betaal je meer dan voor een andere basisdekking. Daar staat dan wel tegenover dat als je ergens tegenaan rijd de schade helemaal wordt vergoed. Dat heb je bij andere basisdekkingen niet.

Bij WA- plus heb je ongeveer dezelfde onderdelen als bij All Risk, alleen als je een aanrijding veroorzaakt wordt die schade niet vergoed. Je betaald dan alle reparatiekosten zelf.

Als laatste heb je de WA, en is altijd verplicht. Hier ben je alleen verzekerd als je voor schade zorgt aan andere voertuigen of mensen. Het is wel de goedkoopste verzekering. De schade aan je eigen auto betaal je dan zelf, dit kan gunstig zijn als je auto niet heel veel waard is. Bekijk ook andere verzekeringen zoals ASR, Nationale Nederlanden, Nowgo, Lancyr en Ditzo.

Aanvullende dekkingen OHRA

Bij WA-plus en de all risk verzekering kun je een aanvullend pakket nemen die bestaat uit:
– Is je auto bij aankoop jonger dan een jaar en bij diefstal jonger dan drie jaar? Dan kan je gebruik maken van de nieuwwaarderegeling.
– Is de auto bij aankoop tussen de een en de vijf jaar oud? Dan heb je vanaf dat moment drie jaar lang recht op de aanschafregeling.
– Je mag je eigen garage kiezen.
– Accessoires vergoeden we tot 3000 euro.

Dekking bij ongevallen inzittende

Stel dat er bij een ongeluk de bestuurder of een van de inzittende overlijd, wie er ook aansprakelijk is dankzij deze extra dekking betaald Ohra. Je krijgt een vast bedrag, en kijken niet wat de werkelijke schade is.

Dekking bij schade inzittende

Schade kan voor de bestuurder of inzittende grote gevolgen hebben. Als je door een ongeval je vak niet meer kan uitoefenen, komt er geen salaris meer binnen. De extra dekking vergoed dan de schade van de bestuurder of inzittende. Deze dekking is vooral interessant voor bestuurders want inzittende krijgen hun schade vergoed op de WA-dekking.

Dekking rechtsbijstand motorrijtuig

Het is vaak niet duidelijk wie er schuldig is bij een aanrijding. Het is dan moeilijk om de schade vergoed te krijgen. Er ontstaan dan soms conflicten. Voor al deze lastige zaken kun je met deze extra dekking rekenen op professionele juridische hulp.

Pechhulp in Nederland

Heb je pech met de auto? Dan wil je zo snel mogelijk weer verder kunnen rijden. Deze extra dekking kan daarvoor zorgen. Wij werken in Nederland met allerlei pechhulpverleners die je graag weer op weg helpen.

Er zijn ook dingen die niet verzekerd zijn

– Heeft de bestuurder van de auto geen rijbewijs, en veroorzaakt hij/zij een ongeluk dan kunnen we weinig voor je doen. De schade word dan niet uitgekeerd.
– Autosleutels in je auto gelaten? En je auto gestolen. Ook dan kunnen we weinig voor je betekenen. Je hebt dan geen recht op schadevergoeding.
– Je auto niet bij een merkdealer gekocht Bovag of Focwa, en heb je een conflict met de verkoper. Dan heb je geen recht op de extra dekking rechtbijstand motorrijtuigen.
– Zorg dat de auto apk gekeurd is want dan alleen kunnen we pechhulp in Nederland bieden.

Over schadevrije jaren en no claim bij OHRA

Bij Ohra autoverzekeringen hoef je minder te betalen als je schadevrij rijd. Hoe meer jaren je schadevrij rijd hoe meer korting je krijgt.

Weet je niet meer hoeveel jaar schadevrij je bent? Dat is heel eenvoudig op te vragen bij je verzekeraar.

Ohra vraagt de schadevrije jaren op bij Roy-data. Dat is een databank waar alle verzekeraars schadevrije jaren registreren.

Vergelijker

Summary
Review Date
Reviewed Item
OHRA Autoverzekering review
Author Rating
51star1star1star1star1star